FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Február odjíždí na turnaj do Bystré nad Jizerou

Šimon — 02. 07. 2010

team-smallV pondělí 5. července se v Bystré nad Jizerou uskuteční již 14. ročník věhlasného turnaje v malé kopané, na kterém pochopitelně Február nemůže chybět. Červenožlutá mašina se turnaje zúčastní již posedmé v řadě a po loňském propadáku má jistě co napravovat. Sestava oproti loňsku dozná jen nepatrných změn, výjimečně bude tentokrát chybět hvězda Tatranu Hostinné Jakub Kempes Kvášovský. Novou posilou týmu by mohl být miláček tribun SK Chválkovice Petr Peca Ihnát, jehož účast je podmíněna souhlasem jeho osobního trenéra Kamila Božkovského.

Pro osvěžení paměti si připomeňme jednotlivé účasti Víťazného Februáru v Bystré:

2004 – po dvou remízách a nešťastné prohře s Lvíčaty nepostupuje Február ze skupiny. O to víc si pak užívá komentování vyřazovacích zápasů. Památným se stala slovní pře Bouřky a taťky.

2005 – opět jen dvě remízy a prohra ve skupině. Postup nezachránili ani bratři Bulířové. Kváša s plným hrncem dršťkové polévky si neodpouští několik chlípných slov věnovaných mažoretkám.

2006 – první postup ze skupiny po dvou výhrách a jedné prohře. Ve čtvrtfinále potkává Február Epidemii a po prohraném penaltovém souboji končí v turnaji. Miláčkem tribun se stává Kosťa.

2007 – 4. místo! Největší úspěch Februáru v Bystré. V boji o bronz opět až na penalty podléhá Február Epidemii. Bohouš poprvé předvádí svůj „krokodýlí“ syndrom.

2008 – další postup ze skupiny, ve čtvrtfinále nestačil Február na Fauling Slanou, zřejmě nejlepší tým turnaje. Gojko Mitič baví publikum svojí legendární „kočičkou“.

2009 – Február po jediné výhře končí již ve skupině. Když to kolchozníkům nešlo na hřišti, jako vždy vítězí alespoň v tanci. Proslulým se stává Dědkovo vábení děvčat do přítmí stanu.

A jak si povede Február v roce 2010? Nechme se překvapit, sestava by měla být velmi zkušená:

Jansič – Šimon, Dědek, Bohouš, Cajda, Jenda, Wydle, Gojko a doufejme, že i Peca.

V pondělí v 8:30 v Bystré nad Jizerou na viděnou!