FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Fotbal pro rozvoj v Olomouci: 4. místo

Šimon — 10. 07. 2008

pametni-list • Každý chce hrát v červenožlutém! • Dívky do sestavy Február opět sháněl na poslední chvíli • Adéla:„S fotbalem jsem sekla před 9 lety, ale hrát za Február je čest!“ • Jaký byl Mirek Dušín fotbalista? • Co je důležitější: nezranit se nebo vyhrát? • Míra má jasno: „Být první!“ • Co mají olomoučtí proti „ajťákům z Prahy?“ • Bez piva a párku to nejde • Penalty se opět nevydařily, na vršovický dloubák nedošlo • Přestěhuje se Cajda do Olomouce? •

Již druhým rokem se Víťazný február sešel s olomouckou frakcí a zúčastnil se turnaje v rámci projektu Fotbal pro rozvoj. Sestava byla velmi podobná té loňské (Cajda, Dědek, Peca, Míra, Pavel), doplněná Michalem a gólmanem Jardou. Dívčí část tentokrát tvořili slečny Andrea a Adéla, které si nevedly vůbec špatně!

Turnaj se letos odehrál na tréninkovém hřišti Sigmy s perfektní umělou trávou. To bylo samozřejmě velké plus pro technickou hru Februáru. Jasným cílem byla minimálně obhajoba loňského třetího místa. Los byl příznivý a v základní skupině jsme se vyhnuli jak keňskému týmu tak dorostencům Sigmy, proto nic nemělo stát v cestě do semifinále.

Skupina:

VF vs. Církevní Gymnázium Německého řádu 0:1 (0:0)

V prvním utkání robotníci potkali tým soukromého gymnázia, se spoustou hráčů Sigmy v sestavě. Ti také udávali tempo celému zápasu. Február zareagoval důsledným prešovským betonem a soupeř se po celou dobu nedostal do žádné vážnější šance. Dědek však tuto taktiku nedisciplinovaně porušil a minutu před koncem se vydal až před gólmana mladých německých rytířů, přihrávku nezpracoval a jako obvykle neměl sil na návrat. Soupeř protiútok proměnil a na obrat zbylo příliš málo času.

Sestava: Jarda – Dědek, Míra, Peca, Pavel – Cajda, Michal, Adéla, Andrea

VF vs. Zahraniční studenti UPOL 2:1 (0:0)

Druhý zápas proti všehochuti zahraničních studentů UPOL probíhal oboustranně opatrně, Február však měl více ze hry. Po bezbrankovém poločase nicméně robotníci inkasovali gól hlavou po centru z lajny. To telgártské vyburcovalo a následoval červenožlutý uragán! Branky Míry a Pecy otočily zápas, navíc spousta šancí zůstala neproměněna. Za zmínku stojí ještě brazilský útočník soupeře, který neustál tvrdou (ale fair) hru Februáru a zákeřným šlapákem těsně před koncem divže nezlomil Mírovy nohy.

Sestava: Jarda – Dědek, Míra, Peca, Pavel – Cajda, Michal, Adéla, Andrea

Góly: Míra, Peca

VF vs. Hvězdy Olomouckého kraje 3:2 (1:0)

Poslední zápas ve skupině měl rozhodnout o osudu Februáru na turnaji. Soupeřem mu byl tým nazvaný Hvězdy olomouckého kraje (převážně učitelé z UPOL, hejtmanův náměstek a hoši, které do týmu nepřijal VF). Přestože tomu výsledek nenapovídá, Február celý zápas kontroloval a Pecovým gólem se ujal vedení. Po poločase si robotníci na chvíli oddychli a soupeřův nejlepší (a jediný) fotbalista toho využil a srovnal na 1:1. To ale červenožluté nakoplo: Cajda posunul robotníky do vedení 2:1, hned vzápětí Míra zvýšil na 3:1. Poté opět zazlobil nejlepší hráč soupeře v červených kopačkách, po samostatné akci snížil na 3:2. To ale bylo vše a Február tak z 2. místa ve skupině postoupil do semifinále.

Sestava: Jarda – Dědek, Míra, Peca, Pavel – Cajda, Michal, Adéla, Andrea

Góly: Peca, Cajda, Míra

tym-olo

Letošní olomoucká sestava Víťazného februáru. Zleva: Andrea, Pavel, Jarda, Michal, Adéla, Míra, Cajda, Dědek a Peca

Semifinále:

VF vs. Sigma dorost 0:2 (0:2)

V semifinále robotníci narazili na dorostence olomoucké Sigmy a fyzicky naprosto odpadli. Sigma dala dva rychlé góly a celý zbytek utkání naprosto kontrolovala. Přesto se Február dostal do šancí: Peca dvakrát neúspěšně zkoušel z půlky přehodit vyběhnuvšího gólmana. V největší šanci zápasu Dědek místo střely volil přihrávku na lépe postavenou Adélu, přihrávka však byla špatně načasovaná, a tak ani Adéla Sigmu nepokořila. Finále zůstalo pro Február opět zapovězeno.

Sestava: Jarda – Dědek, Míra, Peca, Pavel – Cajda, Michal, Adéla, Andrea

O 3. místo

VF vs MYSA 0:3 na penalty

V souboji o třetí místo se VF konečně potkal s keňským týmem MYSA. Pro únavu a pokročilou hodinu mu však nebylo dopřáno změřit s Keňany síly v zápase, a o třetím místu tak rozhodly pokutové kopy. První penaltu Februáru kopala Adéla, střelu pod břevno však keňský brankář zneškodnil. Na další penaltu se chystal Cajda, což nenechalo chladným Dědka, který mu vyjádřil podporu slovy: „Ááá Cajda, ten to stejně nedá!“. To Cajdu natolik rozhodilo, že na bránu vyslal strašnou šudlu. Po dvou penaltách 2:0 pro MYSA. Navíc se při zneškodnění penalty soupeře zranil v brance Jarda, svým zákrokem však udržel Februáru naději. Ke třetí penaltě se postavil Dědek, který se nechtěl nechat Cajdou zahanbit, a vyslal proto úplně stejnou střelu jako on, kupodivu gól z toho opět nebyl. Náhradní gólman Peca poslední keňskou penaltu vystihl ale nechytil. Na Víťazný február tak zbylo čtvrté místo.

cajda-penalta

Takhle kope penalty Cajda.

Více fotek z Olomouce zde: http://www.23hq.com/…lbum/3247214

A na závěr ještě odkaz na jinou reportáž ze stejného turnaje: http://efotbal.cz/index.php?…