FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Ohlédnutí za sezónou Podzim 2014

Šimon — 07. 07. 2014

Sezóna Podzim 2014, která byla jubilejní 30. sezónou v Hanspaulské lize v dějinách Víťazného Februáru. Souhrn všech reportáží a statistik.

REPORTÁŽE podzim 2014, 30. saisona, 5.F liga

1. kolo: FK Víťazný február vs. Badíci 0:4 (0:0)

Tradičně špatný vstup Februáru do sezóny. V první půli ještě Február stíhal se soupeřem držet krok a díky Šimonově a zejména Bohoušově šanci, kdy se ocitl samotný před gólmanem, mohl jít i do vedení, ale nestalo se. Ve druhém poločase soupeř těžil z chyb po špatně zahraných standardních situacích Februáru a díky rychlým breakům a následném přečíslení dokázal postupně Februáru nasázet 4 banány. Snížení stavu měl z bezprostřední blízkosti na nohou Šimon, ale trefil jen vyběhnuvšího gólmana. Druhý poločas byl ze strany Februáru ostuda.

3. září 2014 Meteor

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Wydle – Jencek, Ondra

Góly: Soupeř skóroval ve 33., 34., 44. a 54. minutě.

2. kolo: FK Víťazný február vs. 1. FC Nalejto 6:0 k

Ve druhém kole Február odčinil ostudný výkon z kola prvého. V zápase chyběl díky vykloubenému ramenu Šimon, v brance se letos poprvé představil Gojko. První půle byla vyrovnaná, bohužel těsně před přestávkou se soupeř ujal zadarmo vedení střelou z půlky mezi Gojkovi nohy. Ve druhém poločase ale za to Február vzal a díky rychlým třem gólům otočil skóre zápasu. Nejprve prudkou sraženou Wydleho střelu dorážel Jencek, poté zpětnou přihrávkou našel Cajda Michala, který se nemýlil a poslední gól vsítil po Dědkově nahrávce a samostatné akci Cajda. Ve 45. minutě brankář soupeře nesouhlasil s výrokem rozhodčího ohledně faulu na Cajdu, následovně sudího inzultoval a utkání bylo ukončeno. Disciplinární komise posléze přiřkla kontumační výhru Februáru 6:0.

12. září 2014 Běchovice

Sestava: Gojko – Bohouš, Wydle, Cajda, Dědek – Jencek, Michal

Góly: 31. Jencek (Wydle), 35. Michal (Cajda), 40. Cajda (Dědek)

Soupeř skóroval ve 22. minutě.

3. kolo: FK Víťazný február vs. AFK Bohemia 3:7 (2:3)

Od začátku utkání tahal Február za kratší konec, zasloužená výhra soupeře. Utkání se definitivně zlomilo na začátku druhé půle, kdy soupeř záhy vedl 5:2. První gól Februáru vsítil dosti šťastnou střelou Wydle, poté se zkušeně ve vápně prosadil Ondra a třetí gól v závěru přidal střelou z dálky kanonýr Bohouš.

19. září 2014 Zákostelní

Sestava: Jansič – Bohouš, Wydle, Dědek – Jencek, Michal, Ondra

Góly: 12. Wydle (Bohouš), 21. Ondra (Wydle), 59. Bohouš (Jencek)

Soupeř skóroval v 9., 10., 15., 31., 36., 54. a 59. minutě.

4. kolo: FK Víťazný február vs. Power Rangers 0:3 (0:3)

Ve 4. kole byl Február vůbec rád, že se k zápasu dostavil alespoň v šesti hráčích, bohužel na hře to bylo dosti znát. Do branky se vzhledem k absentujícím gólmanům postavil čaroděj Bohouš, žel v úvodu utkání mu obrana příliš nepomohla a soupeř dvěma rychlými akcemi a přesnými střelami k tyči se rychle ujal vedení 2:0. V závěru půle navíc přidal třetí branku. Február se poté snažil o snížení stavu, ale zápas se postupně změnil spíše v boj a když už si rolnící nějakou tu šanci vypracovali, tak zbrklé zakončení většinou ani neohrozilo gólmana soupeře. Několik dalších příležitostí Rangers vychytal mrštný Bohouš. V příštím kole se musí Február vzpamatovat.

26. září 2014 Hanspaulka

Sestava: Bohouš – Šimon, Wydle, Dědek – Jencek, Michal

Soupeř skóroval v 4., 8. a 27. minutě.

5. kolo: FK Víťazný február vs. AC Efficenza 3:0 (2:0)

Od začátku utkání byl Február lepší kombinačně a díky chytrým přihrávkám se dostával do častého zakončení. První gól padnul po zpětné Ondrově přihrávce a Štrbiho přesném zakončení k tyči, druhou branku měl na svědomí Pavel, když zúročil Štrbiho akci. Ve druhém poločase Február pokračoval v dobrém výkonu a třetí branku přidal zkraje půle po Cajdově přihrávce Michal. Soupeř občas zazlobil střeleckým pokusem, ale Gojko byl vždy připraven. Zasloužené vítězství.

3. října 2014 Zákostelní

Sestava: Gojko – Bohouš, Cajda, Dědek, Ondra – Štrbi, Pavel, Michal

Góly: 8. Štrbi (Ondra), 14. Pavel (Štrbi), 39. Michal (Cajda)

6. kolo: FK Víťazný február vs. FC Prezident 3:4 (1:3)

Šílená destinace, šílený soupeř. Od začátku zápasu bylo jasné, že Február bude mít co dělat s hrou Presidentu. Nešlo ani tak o fotbalovost, ale spíš o tvrdou hru, která chvílemi byla více než zákeřnou. Darmo mluvit. Naštěstí byl zápasu přítomen schopný rozhodčí, který hráče soupeře alespoň trochu držel na uzdě. President se díky svému důrazu, ale i technickým dovednostem ujal vedení 2:0, Február zbytečně ztrácel balóny na polovině hřiště a soupeř zkušeně trestal. Do zápasu vrátil rolníky šťastný Bohoušův přímý kop, když kousek od Gojkovy branky spíše centroval na branku Presidentu, ale k překvapení všech míč zapadnul pod břevno. Február se oklepal, vyrovnání měl na noze Wydle a zejména Šimon, ale tváří v tvář gólmanovi neuspěl. Bohužel soupeřovi se k závěru půle povedl další rychlý break a rázem to bylo zase o dvě branky. Když ve druhém poločase vsítil soupeř již čtvrtý gól, zdálo se, že je rozhodnuto. Február však neměl již co ztratit a i přes důrazně hrající protihráče se prosadil Wydle a snížil na 2:4. Chvilku před koncem neudržel jeden z hráčů Presidentu nervy a po inzultování Michala ho sudí poslal na zbytek zápasu mimo hřiště. V krátké přesilovce Február nejprve po krásné akci a Dědkovým stylovým zakončením mezi nohy snížil na 3:4. Poté se rolníci hnali za vyrovnáním, ale na kopačky se snesla nervozita a zbrklost, a tak většina střel mířila mimo tři tyče branky soupeře. V dosti napjatém a zbytečně tvrdém utkání Február nakonec sahal po bodu, ale čtvrtá branka mu toho večera nebyla souzena. Důležité však bylo, že se hlavně nikdo nezranil, příležitostí k tomu bylo dost.

10. října 2014 Přední Kopanina

Sestava: Gojko – Bohouš, Šimon, Dědek, Wydle – Jencek, Michal

Góly: 19. Bohouš, 42. Wydle (Jencek), 54. Dědek (Michal)

Soupeř skóroval v 8., 18., 25. a 38. minutě.

7. kolo: FK Víťazný február vs. 1. NC GoGo 2:2 (2:0)

Špína, hnus! To, co předvedl tým GoGo nikdo na Hanspaulce snad nezažil. Za stavu 2:1 pro Február odklízel před rozehráním rohového kopu soupeřem Tomáš z vápna druhý balón. Sudí byl na to předem slovně Šimonem upozorněn, nikdo pochopitelně nehrál. Hráč GoGo přesto rozehrál roh před branku Februáru, kde útočník soupeře ledabyle kopnul balón do prázdné branky. Místo opětovného rozehrání rohového kopu sudí nepochopitelně gól uznal. Soupeř, který kromě střílejícího hráče, také nehrál se najednou začal radovat jako kdyby vyhráli pohár České pošty. Ostuda, trapnost. Nicméně k samotnému zápasu lze říci, že Február naprosto zbytečně ztratil bod a to nejen díky výše popsané situaci. Po poločase zaslouženě vedl 2:0, i když je třeba říci, že Tomáš v brance předvedl několik reflexivních zákroků. Ve druhém poločase mohl Február v poklidu přidat několik branek, ale většinou trefoval tyče nebo stojícího gólmana. To se mu bohužel vymstilo a po zbytečném prvním gólu přišel i ten druhý podpásový. V závěrečných minutách se ještě do šancí dostali Šimon a zejména Pavel, ale branka již nepadla. Bod hozený do kanálu.

17. října 2014 Zákostelní

Sestava: Tomáš – Šimon, Cajda, Wydle – Pavel, Michal

Góly: 12. Michal (Pavel), 23. Cajda (Šimon)

Soupeř skóroval v 37. a 53. minutě.

8. kolo: FK Víťazný február vs. AFK Purple Team 3:7 (1:3)

Sportovní manažer i vedoucí mužstva Februáru si tento zápas za rámeček rozhodně nedají. Díky morálním přestupkům, nedůstojné reprezentaci klubu a porušení životosprávy byla nominace na utkání neustále zužována, až se k samotnému utkání nakonec dostavilo jen šest nejčestnějších hráčů mužstva. V rekonvalescenci nehrajícího, leč přihlížejícího Jansiče nahradil v brance osvědčený goalkeeper Bohouš, do pole se postavili jen čtyři stateční, a tak taktika byla neúprosně defensivní. Február nezačal špatně, leč v bláhové naději, že „by to mohlo jít“. Šimon nepřesně narazil Cajdovi, soupeř rázem obranu přečíslil a Bohouš se pro balón shýbal marně – 0:1. Február poté zpřesnil obranu a nebýt jedné zbytečné chyby na polovině hřiště, soupeř by se k zakončení nedostal. Bohužel chybu potrestal a ve 12. min. to bylo 0:2. Zakrátko se však uvolnil Cajda, nahrál Šimonovi na hranici vápna, kterému se podařilo prostřelit vyběhnuvšího gólmana a vrátil Február alespoň částečně do hry. Do konce poločasu však soupeř opět odskočil o dva góly a vidina vyrovnání se prozatím rozplynula. Ve druhé půli pokračoval obrázek hry z dějství prvého. Február svědomitě bránil a čekal na chybu v rozehrávce Pyrole Teamu. K zakončení se dostal Šimon, Michal a Cajda, ale jejich střely byly lehce nepřesné, naopak soupeř poměrně snadno zvýšil na 5:1. Ve 45. minutě po přesném Dědkově přiklepnutí snížil Michal na 2:5, ale lehce unavení rolníci vzápětí obdrželi šestou branku a bylo definitivně po naději na bodový zisk. V poslední desetiminutovce soupeř lehce polevil a Február se poměrně snadno tlačil do zakončení, vedle Dědkovi a Michalovi šance nejprve Šimon zazvonil o pravou tyč, aby v závěru utkání přeci jen přesnou střelou z halfvoleje snížil na 3:6. Poslední slovo měl nakonec soupeř, kdy dorážel do odkryté branky, s čímž výtečně chytající Bohouš již nemohl nic udělat. Díky nedostatečnému počtu hráčů Február tak zbytečně snadno odevzdal oba body a ztížil si tak boj o záchranu.

24. října 2014 Hanspaulka

Sestava: Bohouš – Šimon, Cajda, Dědek – Michal

Góly: 18. Šimon (Cajda), 45. Michal (Dědek), 59. Šimon (Cajda)

Soupeř skóroval ve 3., 12., 22., 40., 43., 49. a 60. minutě.

9. kolo: FK Víťazný február vs. Těžká demence 1:7 (0:5)

Když se nedaří, tak se nedaří. Od začátku bylo, zejména v obraně, všechno špatně a soupeř díky střeleckému esu Matěji Kracíkovi trestal jakoukoliv nepozornost a nedůraz v obraně červenožlutých. Za 15 minut za stavu 0:4 bylo po zápase, soupeř se prosazoval v osobních soubojích, byl schopen si narazit a hlavně střílel po zemi k tyčím, de facto poskytnul zdarma Februáru školení, jakže se má malá kopaná hrát. Poločas nakonec skončil potupným skóre 0:5. Do druhé půle nastoupil Február s předsevzetím, že je třeba zápas dohrát důstojně a pokusit se alespoň o gólový zápis. Červenožlutí zvýšili pohyb a hned první vážnější situace po ose Jencek – Šimon skončila přesnou gólovou střelou. Február zvýšil napadání, dostával se i do šancí, ale další branky nepřicházely. Naopak ve 43. a 50. minutě se opět prosadil důrazný šutér Kracík a definitivně vzal Februáru vítr z plachet. Družstevníkům tak nezbývá, než zbývající dvě kola vyhrát.

7. listopadu 2014 Zákostelní

Sestava: Gojko – Šimon, Bohouš, Wydle – Jencek, Dědek, Michal

Góly: 33. Šimon (Jencek)

Soupeř skóroval ve 2., 5., 9., 15., 26., 43. a 50. minutě.

10. kolo: FK Víťazný február vs. Chuchle 11:2 (4:1)

V předposledním kole čekal Február papírově nejslabší soupeř, který si za celou sezónu připsal jediný bod v prvním kole za remízu 1:1, od té doby prohrával, i když ne vždy přesvědčivým skóre. Február naštěstí přistoupil k zápasu velmi zodpovědně a po 12 minutách to bylo díky povedeným gólovým střelám Wydleho, Šimona a Dědka zaslouženě 3:0. Soupeř sice vzápětí využil Gojkův mikrospánek a z vlastní poloviny načapal vysokým balónem hrdého náčelníka Assiniboinů, ale Február měl nadále utkání pod kontrolou. Skóre prvního poločasu 4:1 uzavřel individuální akcí Pavel, několik dalších příležitostí brankou bohužel neskončilo. Ve druhém poločase Február zdaleka nepolevil, naopak kompaktní výkon a kombinační hra přinesly další sedm gólů. Nejprve Jenckovu akci dokončil do prázdné branky Šimon, pak sice soupeř náhodně snížil, ale závěrečná čtvrthodinka se již odehrávala jen na polovině Chuchle. Šestý gól padnul po Cajdově ideální nahrávce na Šimona, který lehkou tečí završil hattrick, vzápětí si oba role prohodili a soupeř lovil balon posedmé ze sítě. Další branku vsítil po Wydleho střele Pavel, vzápětí se prosadil Jencek a několik dalších střel gólem jen těsně neskončilo (Šimonovo břevno, Pavlova tyčka atd.). V závěru utkání se po další krásné Pavlově Přihrávce za obranu prosadil podruhé Cajda, který o minutku později dokončil druhý hattrick Februáru toho večera. Jednoznačné utkání tak skončilo vysokým rozdílem 11:2 a Telgárt je tak stále ve hře o setrvání v páté soutěži Hanspaulky.

14. listopadu 2014 Tempo

Sestava: Gojko – Šimon, Cajda, Wydle, Bohouš – Pavel, Dědek, Jencek

Góly: 5. Wydle (Pavel), 9. Šimon (Pavel), 12. Dědek (Wydle), 25. Pavel (Dědek), 31. Šimon (Jencek), 44. Šimon (Cajda), 47. Cajda (Šimon), 49. Pavel (Wydle), 50. Jencek (Bohouš), 52. Cajda (Pavel), 53. Cajda (Bohouš)

Soupeř skóroval v 16. a 38. minutě.

11. kolo: FK Víťazný február vs. FC Gumídci Méďové 7:2 (3:0)

Zápas kdo s koho. Vítěz měl zaručenou pátou ligu i pro jaro 2015. Zápas byl vzhledem ke své důležitosti nervózní od samého začátku, spousta soubojů byla na hraně důrazu – zákeřnosti. Bohužel ne příliš pozorní rozhodčí nedokázali mužstva zkrotit, a tak zbytečných faulů rozhodně neubývalo. Naštěstí první branku vsítil trochu šťastně Cajda, několik soupeřových útoků obrana Februáru se značnou dávkou štěstí odvrátila, stav tkání tak byl po většinu první půle stále 1:0. Na konci poločasu přišli dvě velké chvíle důrazného a přesného Pavla, který svými dvěma góly rolníky uklidnil a červenožlutí pomalu, ale jistě kráčeli za záchranou. Bohužel na začátku druhé půle si při jednom nešetrném zákroku soupeře poranil koleno Šimon a Február tak zbytek zápasu musel dohrávat bez možnosti střídání. Červenožlutí byli ale v laufu a po zdařilé Jenckově akci vedli již 4:0 a plně kontrolovali průběh zápasu. Soupeř sice stačil po standardce šťastně snížit, ale poslední slovo vedle Jenckova gólu patřilo Cajdovi, který díky dalším dvěma gólům dokonal již druhý hattrick v posledních dvou kolech. Zvláště jeho sólo přes celé hřiště v podobě sedmého gólu stálo za to. Február opět musel v letošní sezóně o setrvání v páté lize bojovat až do posledního kola, věřme, že příští sezóna by mohla být klidnější a body bude Február sbírat od samotného počátku a stane se černým koněm jarní sezóny.

21. listopadu 2014 Pražačka

Sestava: Bohouš – Šimon, Cajda, Wydle, Dědek – Pavel, Jencek

Góly: 7. Cajda (Wydle), 25. Pavel (Jencek), 25. Pavel (Šimon), 37. Jencek (Wydle), 51. Cajda (Pavel), 56. Jencek (Pavel), 57. Cajda

Soupeř skóroval v 50. a 56. minutě.

Výsledná tabulka, 5. liga, skupina F

  1. President FC 11 7 2 2 55:25 16
  2. Purple Team AFK 11 7 1 3 49:33 15
  3. Těžká demence 11 6 2 3 33:19 14
  4. GoGo 1.NC 11 6 2 3 35:22 14
  5. Bohemia AFK 11 6 1 4 34:31 13
  6. Power Rangers 11 5 3 3 30:20 13
  7. Efficenza AC 11 5 2 4 30:25 12
  8. Nalejto 1.FC 11 4 2 5 24:36 10
  9. Víť. február FK 11 4 1 6 39:38 9
  10. Gumídci Méďové FC 11 3 2 6 31:40 8
  11. Badíci 11 3 1 7 25:49 7
  12. Chuchle 11 0 1 10 21:68 1

Křížová skupina, 5. F liga:

Název mužstva 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 Badíci 1:2 4:3 4:2 1:4 2:2 0:3 2:9 2:9 3:11 2:4 4:0 2 Bohemia AFK 2:1 5:4 1:5 3:2 1:1 2:0 5:2 4:5 2:4 2:4 7:3 3 Chuchle 3:4 4:5 1:6 2:9 3:8 2:3 1:1 1:9 0:7 2:5 2:11 4 Efficenza AC 2:4 5:1 6:1 0:3 3:1 3:3 3:1 2:2 4:5 2:1 0:3 5 GoGo 1.NC 4:1 2:3 9:2 3:0 6:0 4:4 3:1 2:0 0:6 0:3 2:2 6 Gumídci Méďové FC 2:2 1:1 8:3 1:3 0:6 2:5 2:3 4:8 7:1 2:1 2:7 7 Nalejto 1.FC 3:0 0:2 3:2 3:3 4:4 5:2 1:5 0:6 3:2 2:4 0:6 8 Power Rangers 9:2 2:5 1:1 1:3 1:3 3:2 5:1 2:0 2:2 1:1 3:0 9 President FC 9:2 5:4 9:1 2:2 0:2 8:4 6:0 0:2 9:2 3:3 4:3 10 Purple Team AFK 11:3 4:2 7:0 5:4 6:0 1:7 2:3 2:2 2:9 2:0 7:3 11 Těžká demence 4:2 4:2 5:2 1:2 3:0 1:2 4:2 1:1 3:3 0:2 7:1 12 Víťazný február FK 0:4 3:7 11:2 3:0 2:2 7:2 6:0 0:3 3:4 3:7 1:7

Statistika:

brankáři Z OG ČK PGZ G A Jansič 2 11 0 5,50 0 0 Gojko 5 14 1 2,80 0 0 Bohouš 3 12 0 4,00 0 0 Tomáš 1 2 0 2,00 0 0 Z – počet zápasů, OG – obdržené góly, ČK – čistá konta, PGZ – průměr gólu na zápas, G – vstřelené góly, A – asistence

obránci Z G A KB PBZ Michal 7 4 1 5 0,71 Šimon 8 6 3 9 1,13 Bohouš 7 2 3 5 0,71 Cajda 6 8 5 13 2,17 Wydle 9 3 6 9 1,00 Z – počet zápasů, G – góly, A – asistence, KB – kanadské bodování, PBZ – průměr bodu na zápas

útočníci Z G A KB PBZ Jencek 9 4 5 9 1,00 Ondra 3 1 1 2 0,67 Dědek 10 2 3 5 0,50 Pavel 4 5 6 11 2,75 Štrbi 1 1 1 2 2,00 Z – počet zápasů, G – góly, A – asistence, KB – kanadské bodování, PBZ – průměr bodu na zápas