FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Ohlédnutí za událostí plesové sezóny

Šimon — 27. 03. 2009

fil-den-medium • Kulturní událost roku se uskutečnila již v únoru? • Waltz, tango, valčík, slowfoxtrot, quickstep – standardní tance v nestandardním provedení Februáru • hudba Harmasanu rozněžnila nejedno dívčí srdénko • Soutěž v latinskoamerických tancích ovládnul Cajda – jeho krvavá samba neměla konkurenci! • Nejhezčí štychy dovedou ve Střešovické nemocnici • Premiéra divadla Bazar • Dojemné verše Jana Hajného Berchy • Zmanipulovaná tombola? Pohádka o Dědkovi a bábovce se šťastným koncem •

Kulturně – společenská událost letošní zimy se neuskutečnila nikde jinde, než v klubu U Rafa na Hanspaulce, kde se dne 27. února 2009 konal Výroční fotbalový ples Víťazného februáru, který byl pořádán při příležitosti kulatých 9. narozenin slavného rolnického klubu.

Přestože ještě kolem 9. hodiny večerní někteří tancechtiví návštěvníci mírně bloudili po haspaulských uličkách a zákoutích Tiché Šárky, nakonec se kolem půl desáté všichni shledali a ve výjimečném prostředí klubu U Rafa tak mohl být zahájen tolik očekávaný ples.

Po úvodním představení se hráčů Februáru publiku zahájil kulturní program večera poeta Jan Hajný Bercha, jenž si svým osobitým přednesem vybraných básní ze své sbírky „Občasný průsak“ ihned získal celé publikum, které ho za žádnou cenu nechtělo pustit z pódia. Naštěstí pořadatelé plesu zjednali pořádek a na scénu tak mohla nastoupit hlavní hvězda večera – kapela Harmasan, jejímž kytaristou není nikdo jiný, než brankářské eso Februáru Gojko Mitič.

harmasan-small

Legendární kapela Harmasan v plné síle.

Harmasan dostál své pověsti, hrál v plném nasazení a osvědčené písně jako například Domácí násilí, Fotr, Předražená doba, Kočičko a mnohé další dokázaly tančící publikum přivést do vášnivého varu.

Přestávku v hudební produkci vyplnila skeč nedávno se utvořivšího divadla Bazar, jehož někteří členové jsou rovněž kmenovými hráči Víťazného februáru. Dramatický výstup „Žihadlo“ o dvou krátkých dějstvích se inspiroval atmosférou pozápasových posezeních, v nichž jedny z hlavních rolí hrají peprmintový liqueur a dívčí krása.

bazar-small

Skeč „Žihadlo“ v podání divadla BAZAR

V druhé části svého vystoupení hrál Harmasan jako o život, což si někteří tanečníci vzali k srdci a např. Cajda se rozparádil tak, že se hlavou pokoušel porazit překáživší traverzu. Po krátkém ošetření se otřepal, dal si fefermincku na kuráž a již byl zase plný energie!

V druhé hudební přestávce pokračovala dramaturgie plesu očekávanou tombolou, slova se ujal Šimon, který při losování zavzpomínal nejen na vývoj rock´n´rollu, a za pomocí svých asistentů Dědka a sličné Zoe byly postupně rozdány všechny úchvatné ceny. Nejhodnotnější úlovky – z tkalcovského stavu utkanou novou šálu a balón podepsaný od všech hráčů Februáru – si odnesl šťastný výherce Filip. Největší strkanice pak nastala o Adélinu bábovku, kterou si již před plesem vysnil gurmán Dědek – nakonec ji vyhrála slečna fotografka Tereza.

tombola-small

Kalendář plný pokérovaných holek a naleštěných flobertek vyhrává…

Po vydařené tombole se opět rozduněla hudba Harmasanu, který nakonec hrál až do samotného vyčerpání svého repertoáru.

Kolem jedné hodiny ranní se do svých domovů začali postupně trousit první tanečníci, výroční ples slavného fotbalového klubu z úpatí Kralovy hole byl nedlouho poté oficiálně ukončen.

Velký dík patří všem účinkujícím, pořádajícím a hlavně pozvaným tanečníkům a ostatním hostům, kteří klub U Rafa zdárně našli a zúčastnili se této mimořádné události. Doufejme, že se příští rok opět všichni shledáme na dalším výročním plese Víťazného februáru!

Všechny fotky z plesu můžete zřít na této adrese: http://www.23hq.com/…lbum/4000839