FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Olo - 1. kolo z. č.: VF vs. Česlo-bérec 4:2 (1:2)

Šimon — 13. 10. 2006

· Je Ducháč hypochondr? · Po špatném začátku tři body a to je podstatný. · Tomášův vlastenec nenašel pochopení. · Klasova penalta skončila v náruči. · Kam se poděl starý prešov? · Kam se poděl citrón a led? · A kde se tu vzal Kouba? ·

Druhou sezónu zahájila olomoucká odnož slavného pražského týmu FK JRD Víťazný február Telgárt. Sestava doznala některých zásadních změn, celkově se rozrostla soupiska, která momentálně čítá okolo 12 hráčů a dvou věrných fanoušků. Víťazný vstupuje do sezóny s ambicí minimálně obhájit loňské čtvrté místo, vypít padesát piv na hlavu za sezónu během pozápasových seancí a zapomenout minimálně dva svetry v Bluesu.

Hektická příprava na samotné utkání začala už kolem jedenácté ráno, kdy nejlepší (čti jediný) brankář Februáru odjel domů s domnělými příznaky jakéhosi nachlazení. Den se pak nesl v duchu vášnivých debat, kdo zaskočí a ochutnávky medové domácí pálenky. Problém rozsekl Ondráš. Během rozcvičování a sledování tréninku házenkářů poznal v jednom z hráčů bývalého gólmana házené a ihned (za pivo a panáka rumu) ho angažoval.

Zápas nezačal pro Február dobře, nedůsledná hra, sehrávání se a celkově laxní přístup v prvních deseti minutách umožnil soupeři dostat se do jednogólového vedení. Borci v červených „rozlišovácích“ pochybné čínské produkce však herně ovládali utkání a brzy srovnali, během tohoto snažení mimo jiné dvakrát rozhýbali horní část brankové konstrukce a jednou dokonce roztleskaly diváka, o tom však panují jisté pochyby. Závěr půle byl posledním smolným momentem večera, když si Tomáš srazil plížící se střelu do vlastní sítě.

Ve druhé polovině bylo na hrišti už jen jedno mužstvo, které bavilo diváky (často však pouze sebe) pohlednou kombinační (2 příhry jsou snad taky kombinace) hrou. Medici často nestíhali a používali všechny prostředky, které měli rozkouskovat hru. Tyto metody jsou ale borcům VF natolik známé, že nemohly slavit jakýkoliv úspěch. 3× lovili synové Hypokratovi míč ze své svatyně a odevzdali tak tři body do rukou jediných spravedlivých.

Malé rozčarování pak způsobila návštěva Blues Rock Café, všechno kapitalistické jakoby změnilo ho. Zdražili pívo, z milovaného Hoegaardenu (dále jen hogis) zmizel citrón a led a na baru do sebe klopil panáky Petr Kouba, za skandovani „Koubo ty díro”. Diskuze se točila především kolem české repre a Klasikovy přítelkyně. Poté se bohatší robotníci vydali hýřit městem, chudší spát.

Každopádně první kolo ukázalo sílu a chuť hrát a pít minimálně stejně dobře, nebo alespoň účinně jako loni.

Sportovní hala UPOL 12.10. 21:30

Sestava: Unknown - Tomas, Pavel, Mira, Klasa, Ondrasek, Ondra, Vesel, Ales, Zdena, Misa