FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Olo – 3. kolo: VF vs. FC Litrpůl 11:2 (5:1)

Šimon — 10. 11. 2006

Internacionální február • Třetí výhra v řadě • Nejhezčí góly dávají v Bosně • Řekni kde ti kluci jsou? • Tentokrát bez fanouška • Ondrášovi to není přáno • Ale že to umí šolichat, kluci vopálení • Veselova rána aneb život není fotbal

Třetí kolo univerzitní ligy přisoudilo VF poslední celek loňského ročníku FC Litrpůl. Tým víťazných se ale momentálně potýká s obrovskou marodkou a výkop utkání ve 13:00 také nepřispěl k nejlepší účasti. Z různých důvodu chybělo 7 hráčů z kádru hanáckých úderníků. Improvizace a začlenění dvou hostujících členů a tří mezinárodních studentů, však krizi zažehnalo. Pata, Pablo a Ado, dva Španělé a jeden bosenský Chorvat pomohli Februáru prodloužit vítěznou sérii.

Zápas začal ve svižném tempu. Ačkoli si Február v počátku utkání nevytvořil mnoho čistých gólových šancí, byl téměř stoprocentní ve střelbě z dálky, výstavní kousky Pavla a Ada byly toho důkazem. Cukající se soupeř dokázal ale ihned odpovědět v podobě branky na 2:1, ale to byl první a poslední náznak jakéhokoli vzdoru. Peca, Klasa a Pablo ještě do poločasu po pěkných kombinacích přidali tři góly a dali VF potřebný klid. Do druhé půle jsme tedy vstupovali s klidem a jedinou otázkou, a to kolik bude rozdíl výsledného skóre.

Druhý poločas se proměnil v nedělí selanku, kdy soupeř nekladl sebemenší odpor a postupně si opět zastřílela široká paleta dokonce i svátečních střelců. V týmu tak zůstávají pouze dva hráči jimž zůstává zapovězeno zasunout. Jako nejzajímavější momenty je třeba vypíchnout Veselovo „dělo“ ze vzdálenosti nějakého půl druhého metru, které brankáři minimálně způsobilo lehkou psychickou újmu a Spiderova jemná patička, která znamenala 11 branku VF. Jinak se během průběhu druhé půle nestalo nic, co by vyčnívalo nad běžný výkon VF a stálo za zmínku.

VF odehrál druhý zápas v řadě, který postrádal zajímavost a dramatický náboj, tímto jsme si ale asi definitivně vybrali lehké soupeře a další utkání by měla ukázat jak na tom letošní Február skutečně je.

Sportovní hala UPOL 9.11. 13:00

Sestava: Ducháč – Mira, Vesel, Ondrášek, Peca, Klasa, … Spider, Pavel, Pablo, Pata, Ado (hostující členové)