FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

předk. LP: FK Víť. február vs. FC Kortar Utd. 3:1 (2:0)

Šimon — 09. 03. 2008

team-small • Utrápená výhra na Běchovickém vídrholci • Kterak Február zadarmo k postupu přišel • Ostudu zachránil Wydleho hattrick • Míla na liberu opět bezchybný: „Je to můj oblíbený post!“ • Hořkost odvrátila až čtvrtá zelená • Z Běchovic odjíždí vlaky co čtvrťhodinu… • Stírá Šimon rosu na kolejích? •

Poslední zápas Februáru na běchovickém hřišti se odehrával v prosincovém mrazu a sněhových závějích, tentokrát si Běchovice pro hráče připravily dozvuky tlakové níže Emmy v podobě deště a silného větru. Největší překážkou ve výkonu Víťazného februáru však nebylo psí počasí, ale zbrklost, nesehranost útoku s obranou a malé sebevědomí pro kombinační hru.

Po celý zápas si rolníci udržovali mírnou převahu, ale málokterý útok byl zakončen střelou. Soupeř se sice snažil také prosadit, ale kombinačně na tom byl ještě hůře než Február, a tak gólman červenožlutých příliš práce neměl. Po deseti minutách hry se na tu bídu již nemohl dívat na liberu hrající Milda, zkušeně zavezl balón po lajně až do pokutového území, kde přihrál připravenému Wydlemu a jeho přesná střela do protipohybu brankáře znamenala vedení 1:0. Šancí bylo nadále poskrovnu, nejprve se opět zastřeloval šutér Wydle, ale ujala se až jeho další šance. Značně netakticky hrající obránce soupeře se nechal Wydlem oloupit o balón, a ten se rázem ocitl tváří v tvář bezmocnému gólmanu Kortaru. Filuta Wydle počkal, až se mu brankář hbitě sklátí na zem, a pak nikým neobtěžován vsítil svou druhou branku.

V závěru poločasu ještě orazítkoval z přímého kopu tyč Cajda, ale to bylo ze strany Telgártu vše. Soupeř se ke střelbě dostával pouze po odrazech balónu či po individuálních chybách obránců Februáru, všechny jeho pokusy však bez problémů pochytal bezchybný David.

Ve druhé půli, do které již nenastoupil zranivší se Robin, se obraz hry příliš nezměnil. Přesto alespoň Február při vědomí vedení 2:0 začal více kombinovat, žel o žádný útočný koncert se nejednalo. Nervózní soupeř se navíc začal mezi sebou hádat, což debatéra Cajdu nenechalo chladného, a rovněž přispěl s pár náměty do duchaplné diskuze s protihráči.

V závěru zápasu se obránce Kortáru z vlastní půle odhodlal k nákopu na bránu a ku překvapení všech zaplul balón po nevyzpytatelném odskoku do sítě Februáru. Toho dne však měli kolchozníci ve svých řadách neomylného Wydleho, který vzápětí zpoza vápna napřáhl a potřetí překonal nejistého gólmana Kortaru.

Nepříliš pohledný zápas v sílícím větru tak skončil zaslouženým vítězstvím Víťazného februáru, který se tak může těšit na soupeře v dalším kole.

Pozápasové posezení v místním restaurantu se mírně protáhlo, a tak pro některé playery byl nástup do vlaku značně problematický. Naštěstí se vše v dobré obrátilo a Masarykovo nádraží tak opět mohlo vítat navrátivší se hvězdy rolnické kopané.

2. 3. Běchovice

Sestava: Plachetka – Míla, Cajda, Bouřka, Jéňa – Wydle, Kosťa, Jenda, Robin

Góly: Wydle (Míla), Wydle, Wydle (Bouřka)