FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

Zpět v šesté lize!

Šimon — 30. 08. 2005

Všichni fanoušci, hráči a celý realizační tým Víťazného februáru se již nemohli dočkat rozlosování podzimní části Hanspaulské ligy pro rok 2005. Návštěva sportovního ředitele VF v úterý 16.8. na svazu PSMF přinesla jedno velmi milé překvapení – Víťazný február byl pro podzimní sezónu 2005 zařazen do 6. ligy – skupiny A! Poprvé a naposledy byl Telgárt účastníkem 6. ligy na jaře roku 2003. Poměrně nešťastná sezóna, ve které se hráči Februáru příliš nescházeli, skončila tenkrát jasným sestupem o patro níže. Doufejme, že podobný scénář se letos opakovat nebude. V následující sezóně se tak Február může opět těšit na staré známé protivníky – např. Palmeiras Prosek, Blaženka Spiders či V.I.P.

Po posledním zápase jarní sezóny (vítězství nad 1. WC 2:1) bylo jasné, že Február skončí těsně na 4. místě za branami postupu. Avšak zřejmě jeden z postupujících dodatečně ztratil body či se nepřihlásil do soutěže (nebo jiný důvod) a místo se tak uvolnilo pro Víťazný február. Za jediný rok se tedy Telgárt šťastně dostal z bahna 8. ligy až mezi týmy 6. ligy – doufejme, že o motivaci jest postaráno a i tentokrát se Február pokusí bojovat v horních patrech tabulky.

V prvním kole, hraném v pondělí 5.9. na Hagiboru 3, se Február utká s Blaženkou Spiders, se kterou se již v historii dvakrát utkal. Na podzim roku 2002 ji na Střížkově porazil 2:1 a na podzim roku 2003 zvítězil Február v Hrdlořezích 3:1 (jediný soupeřův gól zařídil Robin, když si jako gólman chytající posledních 10 minut tečoval soupeřův aut do branky…). Dalším známým podzimním soupeřem robotníků z Telgártu bude zkušený a sympatický tým Palmeiras Prosek, se kterým má Február nepříliš zdařilou bilanci. Na jaře roku 2001 podlehl Február Brazilcům z Proseka 0:2 (slavný gól brankáře Palmeiras Jansičovi přes celé hřiště, dokonce se o tom psalo i ve Večerníku Praha…). Na jaře roku 2003 Február sice porazil Palmeiras 5:2 v Kbelích, avšak bylo to pouze přátelské střetnutí, neboť se robotníci nedostavili v hojném počtu a soupeř si zapsal regulérní výhru 6:0k. (Február hrál s dvěma vypůjčenými Brazilci). Další vzájemné střetnutí se uskutečnilo na zimním poháru v Karlíně v roce 2002, které skončilo remízou 1:1.

Třetím známým soupeřem Februáru je tým V.I.P., se kterým robotníci jednou remizovali 2:2 (jaro 2003 Hrdlořezy) a jednou prohráli 3:4 (podzim 2001 Kbely – Kváša tenkráte odcházel uraženě ze hřiště, zatímco Šimon s blátem v očích marně křičel „Střídám!“). Posledním soupeřem, se kterým se kdy Telgárt utkal, je Felix, kterého kolchozníci kdysi slavně rozdrtili 6:1 (jaro 2001 Prosek).